zwarte pijl links

3 redenen om freelancer te worden

8 maart 2022

Of het nu gaat om het starten van een eigen bedrijf of het laten uitvoeren van verschillende projecten door een freelancer, zelfstandig zijn heeft vele voordelen. We bespreken 3 redenen waarom u een freelancer zou moeten zijn.

Wees je eigen baas

De meest voorkomende reden als freelancer is dat je de mogelijkheid hebt om je eigen baas te zijn. Niemand die je controleert en je hoeft niet iedereen om goedkeuring te vragen. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je je klanten tevreden houdt en op zoek gaat naar nieuwe klanten, maar het is allemaal aan jou hoe je het aanpakt.

 

Vrijheid

Als afreealancer ben je vrij om je eigen keuzes te maken. Zoals:

- Kiezen waar je wilt werken, wat betekent dat je nieuwe plaatsen kunt ontdekken

- bepaal je je eigen uren, zolang het werk maar gedaan wordt

- de klanten met wie u wilt werken

 

Je wordt beloond voor extra inspanningen

Werknemers in veel bedrijven verdienen elke maand hetzelfde loon. Door als freelancer te werken, kunt u uw eigen tarief bepalen. U bepaalt uw tarief op basis van de waarde, niet een ervaring. Als je klanten vinden dat je het tarief waard bent, zullen ze je houden.Je wordt beloond op basis van het werk dat je hebt gedaan en de resultaten die je hebt geboekt. Hoe meer je werkt, hoe meer je betaald wordt voor je inspanningen. Elk beetje telt en is goed voor jou en alleen jou.