Op zoek naar een data expert?

Laat uw data dream team groeien met het juiste talent

Kijk hoe we kunnen helpen

witte pijl links

We werken samen met de beste experts om uw bedrijfsdoelstellingen en -strategie te bekijken, de huidige staat te beoordelen
en samen naar een toekomstige staat te kijken.

Data Science & Business intelligence kunnen u helpen beslissingen te nemen, een bedrijf te laten groeien of uw processen te optimaliseren voorbij intuïtie en ervaring. U kunt echter verdwalen in al deze informatie. Je hebt een gids nodig in deze jungle. Een licht in het donker.

Waarom kiezen voor Dark Light? We werken met de beste experts in de markt binnen data science, data engineering, data analytics & business intelligence. We kijken naar de bedrijfsdoelstellingen en strategie, beoordelen de huidige staat en kijken samen naar een toekomstige staat. Op basis van deze gesprekken zorgen we voor de juiste consultant om de roadmap te implementeren.

Hoe kunnen we u helpen

Data Analyse

Onze Data Analisten verzamelen, organiseren en interpreteren statistische gegevens met behulp van data-analysetools om zinvolle resultaten te produceren. De klant gebruikt deze interpretaties vervolgens om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen.
Vaardigheden: SQL, NO SQL, gegevensopschoning, Tableau, PowerBI, Excel, Python

Data Engineering

Onze data-engineers bereiden big data voor en beheren deze, die vervolgens worden geanalyseerd door data-analisten en wetenschappers. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, integreren en onderhouden van gegevens uit verschillende bronnen
Skillset: Python, GCP, AWS, Azure, Cloudera, SQL Server, ETL, Spark, Kafka, Data Vault, Kimball

Data Science

Onze data scientists analyseren en interpreteren ruwe gegevens tot zakelijke oplossingen met behulp van machine learning en algoritmen. Data science kijkt naar de waarschijnlijkheid van toekomstige gebeurtenissen en omstandigheden. Voorspellende analyse gebruikt historische gegevens om zakelijke trends, klantgedrag en productsucces te voorspellen. Zij tracht vragen te beantwoorden over wat er in de toekomst zal gebeuren. Bij prescriptieve analyse wordt gezocht naar een oplossing voor een specifiek bedrijfsprobleem.
Vaardigheden: Python, R, Machine Learning, SQL, noSQL, NLP, Hadoop, SAS, Spark.

Gegevensbeheer

Onze hulp bij gegevensbeheer omvat alles met betrekking tot het omgaan met gegevens als een waardevolle bron, het is de praktijk van het beheren van de gegevens van een organisatie, zodat deze kunnen worden geanalyseerd voor
Vaardigheden: Data Governance, Datakwaliteit, Master Data Management, Data Architectuur

Neem contact op

1

Bedrijfsdoelstellingen & strategie

Identificeren van zakelijke doelen en doelstellingen afgestemd op gegevens

2

Evaluatie huidige toestand

Inzicht in huidige maturiteit en omgeving

3

Toekomstige toestand
definitie

Mogelijkheden in toekomstige staat

4

Uitvoering

Afstemmen van de juiste vaardigheden
Veranderingsmanagement

5

Aanpassen

Follow-up Afstemmen op bedrijfsdoelstellingen

Welke rollen kunnen wij ondersteunen?

Data Analyse

Data-analisten leveren waarde aan hun bedrijven door data te verzamelen, deze te gebruiken om vragen te beantwoorden, en de resultaten te communiceren om zakelijke beslissingen te helpen nemen. Veel voorkomende taken van data-analisten zijn het opschonen van data, het uitvoeren van analyses en het maken van datavisualisaties.

Vaardigheden :

Excel, SQL, PowerBI, Tableau, Python, ...

De aard van de vereiste vaardigheden zal afhangen van de specifieke behoeften van het bedrijf, maar dit zijn enkele veel voorkomende taken:

Opschonen en organiseren van ruwe data.

Descriptive statistics gebruiken om een totaalbeeld van hun data te krijgen.

Analyseren van interessante trends in de data.

Het maken van visualisaties en dashboards om het bedrijf te helpen de data te interpreteren en er beslissingen mee te nemen.

Presenteren van de resultaten van een technische analyse aan zakelijke klanten of interne teams.

Data Engineer

Data-engineers bouwen en optimaliseren de systemen waarmee datawetenschappers en -analisten hun werk kunnen doen. Elk bedrijf is afhankelijk van zijn gegevens om nauwkeurig en toegankelijk te zijn voor personen die ermee moeten werken. De data engineer zorgt ervoor dat alle gegevens op de juiste manier worden ontvangen, getransformeerd, opgeslagen en toegankelijk worden gemaakt voor andere gebruikers

Vaardigheden :

Statistisch machine leren en algoritmen, stochastische verwerking, natuurlijke taalverwerking,...

De mindset van de data engineer is vaak meer gericht op bouwen en optimaliseren. Hieronder staan voorbeelden van taken waar een data engineer mee bezig kan zijn:

Bouwen van API's voor gegevensconsumptie.

Integratie van externe of nieuwe datasets in bestaande datapijplijnen.

Toepassing van kenmerktransformaties voor machineleermodellen op nieuwe gegevens.

Voortdurend controleren en testen van het systeem om optimale prestaties te garanderen

Data Wetenschapper

Een data scientist is een specialist die zijn expertise op het gebied van statistiek en het bouwen van modellen voor machinaal leren toepast om voorspellingen te doen en belangrijke bedrijfsvragen te beantwoorden.

Vaardigheden :

Statistisch machine leren en algoritmen, stochastische verwerking, natuurlijke taalverwerking,...

Een data scientist moet nog steeds in staat zijn om gegevens op te schonen, te analyseren en te visualiseren, net als een data analist. Een data scientist heeft echter meer diepgang en expertise in deze vaardigheden en is ook in staat om machine learning-modellente trainen en te optimaliseren:

Evaluatie van statistische modellen om de geldigheid van analyses te bepalen.

Descriptive statistics gebruiken om een totaalbeeld van hun data te krijgen.

Testen en voortdurend verbeteren van de nauwkeurigheid van modellen voor machinaal leren.

Business Intelligence

Onze business intelligence experts gebruiken beschrijvende analyse om historische data te presenteren aan business units op een manier die het voor hen gemakkelijk maakt om te visualiseren en te begrijpen. Business Intelligence wordt vaak gebruikt om rapporten te genereren die duidelijk en nauwkeurig de huidige staat van het bedrijf communiceren

Vaardigheden :

PowerBI, Tableau, SQL, Qlikview, programmeer vaardigheden, ...

Zij zijn verantwoordelijk voor het bouwen van de data warehouse applicaties om business intelligence eisen van een bedrijf te ondersteunen. Er zijn verschillende niche-rollen binnen de paraplu van data warehousing engineers:

Data Architecten om de architectuur voor het data warehouse te ontwerpen. Zij werken samen met andere enterprise architecten.

Gegevensmodelleurs om het gegevensmodel voor het data warehouse zo te ontwerpen dat het optimaal is voor het bevragen van gegevens.

Bronsysteemanalisten om gegevensmappings te maken van bronsysteem naar data warehouse.

ETL ontwikkelaars om ETL interfaces te bouwen om gegevens in het data warehouse te laden.

Business Intelligence-ontwikkelaars om rapporten en visualisaties voor zakelijke gebruikers te bouwen.