zwarte pijl links

In God vertrouwen we. Alle anderen moeten gegevens brengen...

30 september 2021

"Op God vertrouwen we. Alle anderen moeten met gegevens komen." - een interessant citaat van W. Edwards Deming, Statisticus, Professor, Auteur, Docent, en Adviseur

Elke dag opnieuw worden grote hoeveelheden gegevens gegenereerd door middel van meervoudige datastromen uit een verscheidenheid van bronnen, aldus Flatworld Solutions. Nu de hoeveelheid gegevens wereldwijd met een enorme snelheid toeneemt, is het geen verrassing dat ze worden gebruikt als een bruikbaar zakelijk element. Vandaag de dag zien tal van organisaties wereldwijd de waarde in van investeringen in data, aangezien deze tal van voordelen bieden, zoals gerichte marketing, gestroomlijnde processen, verbeterde klantervaringen, enzovoort.

Als bedrijven nog twijfelen om in gegevens te investeren, zijn hier enkele redenen waarom u niet moet aarzelen:

1) Gegevens helpen u betere beslissingen te nemen

Gegevens = Kennis. Goede gegevens leveren onweerlegbaar bewijs, terwijl anekdotisch bewijs, veronderstellingen of abstracte waarnemingen kunnen leiden tot verspilling van middelen doordat actie wordt ondernomen op basis van een onjuiste conclusie.

2) Onderbouw je argumenten

Gegevens zijn een belangrijk onderdeel van het pleiten voor systemen. Het gebruik van gegevens zal helpen om een sterk argument voor systeemverandering te presenteren. Of je nu pleit voor meer financiering uit openbare of particuliere bronnen, of voor veranderingen in de regelgeving, door je argumentatie te illustreren met behulp van gegevens kun je aantonen waarom veranderingen nodig zijn.

3) Stop met gissen

Gegevens zullen u helpen om beslissingen (zowel goede als slechte) uit te leggen aan uw stakeholders. Of uw strategieën en beslissingen nu het verwachte resultaat hebben of niet, u kunt er zeker van zijn dat u uw aanpak niet op gissingen, maar op degelijke gegevens hebt gebaseerd.


4) Optimalisering van interne operaties

Organisaties kunnen gegevens gebruiken om hun interne bedrijfsvoering te verbeteren door hiaten in bedrijfsprocessen op te sporen, tijdrovende taken te identificeren en ineffectieve procedures op te sporen. Het herzien van de manier waarop uw bedrijf functioneert kan de klanttevredenheid verbeteren. Kortom, data helpen bedrijven om terugbetalingsaanvragen, klachten van klanten, live demo's, enz. op een slimme manier en binnen een korte tijdspanne te verwerken.

5) Personalisering van de klantenervaring

Bedrijven kunnen nu gebruik maken van gegevens om de ervaring van shoppers aan te passen. Kwantitatieve gegevens kunnen worden gebruikt om na te gaan waarom klanten hun belangstelling voor de producten verliezen, de problemen met de producten op te lossen en vervolgens oude klanten te bereiken met de bijgewerkte informatie om hen terug te winnen.

6) Zoek uit wat u goed doet

U kunt gegevens gebruiken om de sterke punten van uw bedrijf te reproduceren. U kunt data-analyse gebruiken om goed presterende programma's, servicegebieden, en personeel te vinden. U kunt uw goed presterende programma's, servicegebieden en personeel onderzoeken zodra u ze hebt geïdentificeerd, om methoden te ontwikkelen om slecht presterende programma's, servicegebieden en personeel te helpen.

7) Oplossingen voor problemen vinden

Organisaties kunnen gegevens gebruiken om de bron van problemen doeltreffender te ontdekken. Organisaties kunnen gegevens gebruiken om verbanden te zien tussen wat er gaande is op meerdere locaties, afdelingen en systemen. Is er een probleem, zoals het personeelsverloop of het aantal vacatures, dat een oorzaak kan suggereren als het aantal voorschrijffouten is toegenomen? Door deze datapunten te vergelijken en te contrasteren, kunnen we nauwkeuriger ideeën genereren en effectievere remedies implementeren.

Deze 7 redenen zijn argumenten van hoog niveau om in gegevens te investeren. Elk bedrijf of elke omgeving is echter uniek. Het is dus essentieel te onderzoeken wat uw huidige situatie is en hoe u verder wilt. Hoe dan ook, als u begint te investeren in uw datagovernance en datakwaliteit, zult u altijd baat hebben bij deze beslissing.

Meer info:

  • https://www.flatworldsolutions.com/data-management/articles/why-data-investment.php
  • https://www.c-q-l.org/resources/guides/12-reasons-why-data-is-important/