zwarte pijl links

Herscholing van werknemers

6 november 2021

Organisaties over de hele wereld hebben de noodzaak van digitale transformatie ingezien om te kunnen concurreren in de huidige zakelijke omgeving, zegt Beth Beaupre van Dash &Thomson in 2021. Gartner meldt dat minder dan 50% van de bedrijfsstrategieën verwijst naar datavaardigheden als een vitale factor voor het leveren van organisatiebrede waarde. Volgens Mike Rollings, Research Vice President bij Gartner, "moeten leiders eerst naar data kijken om hun digitale initiatieven tot een succes te maken, in plaats van ze te behandelen als een nadenkertje om te helpen bij ad-hoc projecten."

 

Bijscholing is een noodzaak geworden Volgens het Economisch Wereldforum zal 54% van de huidige werknemers tegen 2022 een aanzienlijke omscholing en bijkomende kwalificaties nodig hebben. Vijfendertig procent van degenen die nieuwe vaardigheden nodig hebben, heeft tot zes maanden aanvullende opleiding nodig. Vandaag de dag erkennen sommige bedrijven het belang van het opleiden en bijscholen van hun werknemers om te kunnen inspelen op de veranderende omstandigheden van hun rollen en werkwijzen. Veel andere bedrijven hebben de herinvestering in hun werknemers echter aanzienlijk uitgesteld.

Volgens het 2020 WEF Future of Jobs Report worden de tijden voor omscholing en bijscholing van werknemers op de huidige markt steeds korter. Gezien de recente recessie moeten bedrijven meer ondersteuning bieden aan degenen die omscholing en bijscholing nodig hebben. Tegen 2025 zegt 73% van de bedrijven herscholings- en ontwikkelingsmogelijkheden te zullen bieden om hun werknemers correct en efficiënt te laten werken.

 

Gemeenschappelijke trends die de behoefte aan bijscholing van gegevens stimuleren

Met de technologische vooruitgang en de digitale transformatie in de voorhoede van strategische initiatieven, is er behoefte aan meer tech-savvy, data-specifieke rollen voor bijna iedereen binnen een organisatie. De COVID-19 pandemie heeft die transformatie voor de meeste organisaties in een stroomversnelling gebracht.

Nu technologie een grote invloed heeft op de manier waarop organisaties worden bestuurd, begint de behoefte te ontstaan om huidige werknemers bij te scholen op het gebied van data science. Organisaties moeten zich nu en in de toekomst bewust zijn van deze trends, zodat ze hun teams toekomstbestendig kunnen maken en aantrekkelijker en concurrerender kunnen zijn voor aankomend talent. Hier zijn enkele van de belangrijkste punten om in gedachten te houden.

 

1. Gegevensanalyse is universeel. Gegevens worden niet alleen opgeslagen, het is een bedrijfsbreed product dat de meeste mensen kunnen gebruiken om winst te maken. Omdat de hoeveelheid beschikbare gegevens snel toeneemt, moeten organisaties voortdurend evalueren en beoordelen wat de beste manieren zijn om ze te gebruiken. U hebt een teamlid nodig met ervaring in gegevensanalyse.

2. Opkomst van AI. Kunstmatige intelligentie en machinaal leren maken systemen slimmer en doen elke dag meer. Het potentieel van AI om repetitieve dagelijkse taken te automatiseren betekent een belangrijke verschuiving in het personeelsbestand. Hoewel we ons zorgen maken over de verschuiving van het personeelsbestand, zijn er veel mogelijkheden voor werknemers om promotie te maken naar hogere posities. Begin nu met het trainen van uw team en blijf de curve voor om waarde en ROI aan te tonen.

3. Datagedreven prestaties. Werknemers en organisaties blijven achterlopen op het gebied van prestaties omdat de vaardigheden die nodig zijn om big data te ontcijferen achterblijven. Het bijscholen van uw team om gegevens te begrijpen en te interpreteren zal uw organisatie helpen zich te handhaven voor de toekomst.

 

4. Lacunes in vaardigheden en tekort aan talent. Volgens een McKinsey-onderzoek is data-analyse de grootste vaardigheidskloof in organisaties. McKinsey stelt dat meer dan 40% van de organisaties bevestigt dat het een dringende prioriteit en cruciaal voor het algemene succes is om deze lacunes bij te scholen.

 

5. Multifunctionele teams. Om bedrijfsbreed succes te bereiken, is het noodzakelijk geworden dat data-analyse verschillende teams in een organisatie doorkruist. Door een verscheidenheid aan vaardigheden te integreren, worden teams samengebracht die dezelfde doelen nastreven.

 

6. Bottom-line kosten. Het inhuren en inwerken van nieuwe werknemers is duur. Organisaties komen erachter dat het veel kosteneffectiever is om huidige werknemers bij te scholen in plaats van nieuw talent in te huren. Bedenk wel dat data skillsets ook hogere salarissen met zich meebrengen.

 

Aangezien de vraag naar vaardigheden op het gebied van data toeneemt en er een tekort aan talent blijft bestaan, is het noodzakelijk om uw teams nu bij te scholen. Door de huidige werknemers bij te scholen in plaats van op zoek te gaan naar hoogbetaald nieuw talent, zullen de meeste organisaties er beter af zijn.

 Een basis voor ontwikkeling creëren

Het opbouwen van basisvaardigheden op het gebied van datawetenschap gaat niet van vandaag op morgen. Organisaties hebben plannen nodig om te slagen en grote scenario's voor ogen te houden over hoe de ontwikkeling van vaardigheden en het upgraden van bestaande medewerkers de organisatie kan helpen. Beheerders moeten volledig inzicht hebben in het huidige vaardigheidsniveau van het team, begrijpen waar de vaardigheidskloof echt zit en bepalen wat de beste indeling is voor leren en ontwikkelen door middel van permanente educatie. Maak individuele werkgerelateerde ontwikkelings- en opleidingsplannen die zijn afgestemd op de individuele leerbehoeften, zodat u het succes kunt bijhouden en meten.

 

Stappen voor het succesvol bijscholen van uw werknemers

Identificeer en voorspel de behoeften van uw organisatie op het gebied van datavaardigheden, identificeer lacunes in competenties (kennis, vaardigheden, gedrag, attitudes, enz.) en creëer leertrajecten voor succesvolle upskilling.

Investeren in, ontwikkelen van en zorgen voor een doeltreffende opleiding voor alle werknemers.

Anticipeer op en pas u aan aan veranderingen waarmee uw organisatie te maken kan krijgen en maak L&D een vitaal onderdeel van het carrièrepad van elke werknemer.

Denk aan de noodzaak van bijscholing voor zowel harde als zachte vaardigheden. Niet alleen is datascience van cruciaal belang voor toekomstig zakelijk succes, maar het kan ook niet zonder de bredere zachte vaardigheden zoals communicatie, probleemoplossing, het opbouwen van relaties en aanpassingsvermogen. Met vergelijkbare soft skills-training kunnen werknemers hun technische vaardigheden verbeteren en hun vermogen om te leren en meer strategische informatie op te nemen, vergroten.

Het vermogen om datagestuurde beslissingen te nemen is en blijft een kerncompetentie. U kunt uw bedrijf succesvol houden door opleidingsprogramma's voor uw werknemers te organiseren. Het meest effectieve leiderschapsteam geeft het goede voorbeeld en houdt uw vaardigheden op peil. Geef prioriteit aan het opbouwen van datagedreven vaardigheden en investeer in training. Laat uw werknemers datagedreven werken en onthoud altijd dat de belangrijkste investering voor uw bedrijf het investeren in uw werknemers is.

Meer info: https://www.dashe.com/blog/upskilling-in-a-data-driven-workforce