zwarte pijl links

Thuiswerken? Hoe zit het met freelancers? De resultaten zijn binnen!

10 juni 2022

In de wereld van vandaag zijn veel vooruitstrevende bedrijven hun data & business intelligence teams aan het uitbreiden met externe experts. Als Dark Light spelen wij een belangrijke rol in het verbinden van de juiste consultants met deze bedrijven voor tijdelijke projecten. Hierbij werken wij zowel met onze eigen consultants (op payroll), als met een specifiek geselecteerde groep freelancers.

Gedurende de afgelopen maanden hadden we het gevoel dat er een discrepantie was tussen wat onze klanten wilden in termen van post-COVID werk op afstand en wat onze freelance gemeenschap zocht. Zoals W. Edwards Deming zei, "zonder gegevens, ben je gewoon een ander persoon met een mening", dus daarom lanceerden we 2 polls in ons netwerk om te zien wat mensen in het veld ervaren. Een poll was voor freelancers, een poll was voor bedrijven (of managers binnen bedrijven) om te zien hoeveel dagen ze respectievelijk op afstand wilden werken. We kregen meer dan 100 reacties, van een diverse populatie.

Hieronder ziet u de resultaten:

Laat ik beginnen met te concluderen dat volgens de resultaten van deze mini-peiling er niet zo'n grote discrepantie is als we hadden verwacht. Bijna 50% van de freelancers EN bedrijven zijn zeer tevreden met 2 tot 3 dagen werk op afstand. Met het feit dat bijna evenveel mensen (12% van de freelancers vs 15% van de bedrijven) niet echt geven om hoeveel werk er op afstand wordt gedaan, kunnen we zien dat bijna 2/3 van de freelancers en bedrijven op één lijn zitten.

Echter, 1/3 van de freelance respondenten wil 100% remote werken, terwijl slechts 1/5 van de bedrijfsrespondenten de mogelijkheid van volledig remote werken ziet zitten. Dus zonder deze resultaten te overdrijven, kan men stellen dat in deze oorlog om talent, bedrijven open moeten staan voor volledig remote werken om zo goede experts aan te trekken.

Maar hé... dat is maar de mening van één man... :)

Wat vind je hiervan? Geef uw commentaar hieronder!